250 ֏
Դանդուր
ID
03-013
Դանդուրը (Purslane) սննդարար և համեղ տերևավոր բանջարեղեն է, որը հայտնի է իր բարձր օմեգա-3 ճարպաթթուներով և հակաօքսիդանտներով: Այն հաճախ օգտագործվում է աղցաններում, ապուրներում և թարմ ուտեստներում՝ իր սննդարար հատկությունների և թարմ համի համար:
250 ֏ / հատ
Դանդուր հնարավոր է գնել ավելացնելով 1
Սննդային արժեքը 100 գրամի համար մոտավորապես՝
- Կալորիաներ: 16 կկալ
- Ածխաջրեր: 3.4 գ
- Շաքարներ: 0.3 գ
- Մանրաթելեր: 1.5 գ
- Սպիտակուցներ: 1.3 գ
- Ճարպեր: 0.1 գ
Վիտամիններ:
- Վիտամին A: 1320 IU (օրական անհրաժեշտ քանակի 26%-ը)
- Վիտամին C: 21 մգ (օրական անհրաժեշտ քանակի 35%-ը)
- Ֆոլաթթու (վիտամին B9): 12 մկգ (օրական անհրաժեշտ քանակի 3%-ը)
Հանքանյութեր:
- Կալիում: 494 մգ
- Մագնեզիում: 68 մգ
- Կալցիում: 65 մգ
- Երկաթ: 1.9 մգ