NUTRI-SCORE
A
B
C
D
E
250 ֏

Դանդուր

ID
03-013

Դանդուրը (Purslane) սննդարար և համեղ տերևավոր բանջարեղեն է, որը հայտնի է իր բարձր օմեգա-3 ճարպաթթուներով և հակաօքսիդանտներով: Այն հաճախ օգտագործվում է աղցաններում, ապուրներում և թարմ ուտեստներում՝ իր սննդարար հատկությունների և թարմ համի համար:

button minus button plus
250 ֏ / հատ
Դանդուր հնարավոր է գնել ավելացնելով 1

Սննդային արժեքը 100 գրամի համար մոտավորապես՝

  • Կալորիաներ: 16 կկալ
  • Ածխաջրեր: 3.4 գ
    • Շաքարներ: 0.3 գ
    • Մանրաթելեր: 1.5 գ
  • Սպիտակուցներ: 1.3 գ
  • Ճարպեր: 0.1 գ

Վիտամիններ:

  • Վիտամին A: 1320 IU (օրական անհրաժեշտ քանակի 26%-ը)
  • Վիտամին C: 21 մգ (օրական անհրաժեշտ քանակի 35%-ը)
  • Ֆոլաթթու (վիտամին B9): 12 մկգ (օրական անհրաժեշտ քանակի 3%-ը)

Հանքանյութեր:

  • Կալիում: 494 մգ
  • Մագնեզիում: 68 մգ
  • Կալցիում: 65 մգ
  • Երկաթ: 1.9 մգ
logo